Українська
  • Русский
  • Українська
  • Пн-Пт 9-18 Сб 9-16 Нд - вихідний
    Українська
  • Русский
  • Українська
  • Користь від кінезітерапії

    Користь від кінезітерапії

    Ми відповімо на популярні питання щодо цього методу відновлення:

    Що таке кінезітерапія?

    Кінезітерапія – це лікувально-оздоровчі вправи, які допомагають відновитись при різних захворюваннях опорно-рухового апарату.

    Які показання до проведення?

    При остеохондрозі, дистрофії м’язів, сколіозі, міжхребцевих грижах, а також у період післяопераційного відновлення рекомендують проводити кінезітерапію.

    Які протипоказання?

    До протипоказань відносяться інфекційні захворювання, пухлини, відкриті або закриті крововиливи та переломи, які ще не вилікувалися.

    Як працює кінезітерапія?

    За рахунок комплексу ЛФК та оздоровчої гімнастики досягається стійкий результат і у всіх пацієнтів та спостерігається позитивна динаміка у процесі одужання.

    Які обмеження за віком?

    Цей метод ефективно використовується для дітей та дорослих, та сприяє відновленню рухових функцій. Ми рекомендуємо починати займатись на тренажерах дітям від 5 років.

    Кінезітерапія має ряд переваг і при регулярному проведенні під наглядом фахівців результат не забариться.

    Для чого використовується кінезітерапія

    Кінезітерапія використовується для відновлення після спортивних травм, операцій, ДТП, перенесених захворювань. Людям, які мають проблеми з хребтом даний вид терапії допоможе відновити та покращити рухливість суглобів, кісток та м’язів.

    Крім того, цей оздоровчий метод показаний для тих, хто веде малорухливий спосіб життя. Йдеться про «сидячу роботу», слабкий м’язовий тонус, відсутність фізичних навантажень. Кінезітерапія допомагає боротися з причиною, а не лише позбутися симптомів.

    До чого призводить відсутність кінезітерапії

    Відсутність належної профілактики захворювань у майбутньому може призвести до серйозних проблем для здоров’я. Наприклад, затискання або порушення постави, хронічний біль, артрит або артроз, сколіоз, м’язова слабкість.

    Кінезітерапія показана жінкам під час вагітності, якщо немає протипоказань, ефективно використовується при міжхребцевих грижах, допомагає при артрозі суглобів. Методика застосовується як дорослих, так дітей. Крім того, допомагає у боротьбі із зайвою вагою.

    Який результат після кінезітерапії

    Суть методики в тому, щоб допомогти людині відновити рухливість та покращити якість життя без операцій та медикаментів. Систематичне виконання комплексу вправ, які розробляються фахівцями медичного центру OrtoSano в індивідуальному порядку, сприяє зміцненню корсету м’язового та організму в цілому.

    Лікування за допомогою кінезітерапії допомагає покращити кровообіг, розвиває рухливість і гнучкість хребта та суглобів, допомагає позбутися запалень або набряклості, зняти больовий синдром при ходьбі, нормалізувати рухові функції та адаптувати організм до навантажень.